Skip to main content
Domovská stránka » Průvodce rodičovstvím » BOHUŠOVICKÁ MLÉKÁRNA: MLÉČNÉ VÝROBKY JSOU KLÍČOVOU SOUČÁSTÍ LIDSKÉ STRAVY
ADVERTORIAL

Mlékárna Bohušovice má na českém trhu dlouholetou tradici. Mezi úspěšné produkty patří dětské smetanové krémy, zakysané jogurty či smetany do kávy. A její výrobky nachází oblibu jak u zákazníků v tuzemsku, tak i v zahraničí.

Ing. Adéla Landovská

manažer kvality Bohušovické mlékárny, a.s.

Bohušovická mlékárna je tradiční český výrobce. Jaké máte plány pro neustálé zlepšování procesů zajišťování kvality?

Náš závod vyrábí mléčné výrobky již přes 120 let. Naším prvotním cílem je vyrábět potraviny, které budou v nejlepší kvalitě a zákazníkům budou chutnat. Při zajišťování kvality se držíme nejenom dlouhodobě ověřených způsobů výroby, ale zároveň zavádíme nové systémy a technologie.

Jaké jsou v současné době trendy ve výrobě dětské výživy?

Výrobní trendy reflektují celospolečenskou situaci a poptávku. V oblasti dětské výživy je kladen důraz především na obsah cukru, bílkovin a tuku. Snažíme si zachovat nadhled a korigovat problematické množství látek. Výzvou pro odvětví je řešení obsahu tuku v mléčných výrobcích, jelikož tuk nese chuť. Pokoušíme se přizpůsobit tržním požadavkům, ale ne vše lze eliminovat či nahradit.

Naším prvotním cílem je vyrábět potraviny, které budou v nejlepší kvalitě a zákazníkům budou chutnat.

Náš výrobní program zahrnuje dětské dezerty, jogurty a konzumní mléka. Při vývoji usilujeme o kombinaci zdravého složení a výživové hodnoty s atraktivní chutí pro děti. Marketingové průzkumy, včetně akcí jako je „Bobíkova roadshow“ s maskotem Bobíkem, nám pomáhají pochopit potřeby malých spotřebitelů.

Jaké benefity mají vaše mléčné produkty? 

Mléčné výrobky jsou klíčovou součástí lidské stravy. Mateřské mléko představuje první stravu pro kojence, zatímco běžné mléko a jeho deriváty poskytují tělu mnoho nezbytných látek. V našem výrobním portfoliu se nacházejí výrobky bohaté na bílkoviny, které jsou v podobě svačinek ideální například jak pro sportovce, tak i pro osoby staršího věku, neboť jsou kvalitním zdrojem plnohodnotných bílkovin.

Zdroj: Adobe Stock

Proč je důležité mít vyváženou a pestrou stravu primárně u dětí do 25 let?

Prvních 25 let života hraje zásadní roli ve formování jeho kvality. Výživová doporučení zdůrazňují důležitost pestré stravy, a to zejména u dětí a mladistvých. V tomto období se tělo rychle vyvíjí a roste, a proto je pestrost stravy klíčová pro správný vývoj. Zásoby vápníku vytvořené v mládí, které jsou uložené v kostře, poskytují podporu po zbytek života. Proto je nezbytné nabízet dětem a mladistvým dostatečné množství mléka a mléčných výrobků.

Při dospívání se také formuje množství tukových buněk, u kterých v pozdějším věku můžeme ovlivnit už jen jejich velikost. Pokud se nám tedy v mládí podaří vznik tukových buněk omezit, můžeme tím předejít obtížnému odstraňování nadváhy v dospělosti. Chutě se vyvíjí během celého života a jejich preference se v průběhu věku mění. U dětí převládá zájem zejména o sladkou chuť, a právě proto je stěžejní, aby byla strava celkově zdravá a vyvážená.

Next article