Skip to main content
Domovská stránka » Zdraví rodiny » VČASNÁ PÉČE A SILNÉ KOSTI: REVMA LIGA ČR PROTI OSTEOPORÓZE
ADVERTORIAL

Osteoporóza, chronické onemocnění kosterního systému, je příčinou zvýšeného nebezpečí zlomenin. Tato velmi rozšířená kostní choroba často postihuje ženy po menopauze a starší jedince. V boji proti osteoporóze a v poskytování nezbytného vzdělání i pomoci pacientům se významně angažuje Revma Liga ČR.

Revma Liga ČR je přední pacientskou organizací, která se věnuje podpoře lidí trpících revmatickými a osteoporotickými potížemi. Jejím posláním je zlepšení péče a životní úrovně pacientů. Tato organizace má nezaměnitelnou roli v edukaci a asistenci osob s osteoporózou a revmatem.

Hlavním úkolem Revma Ligy ČR je rozšíření osvěty o osteoporóze a podpora jejího včasného rozpoznání. Organizace se snaží zaručit pacientům přístup k aktuálním informacím a terapeutickým metodám, a to díky spolupráci s lékařskými specialisty a expertními pracovníky v oblastech osteologie a revmatologie. Tímto způsobem tak zajišťuje adekvátní péči a podporu pro pacienty.

revma v klidu
Zdroj: archiv Amgen

Letos uvedla organizace revoluční projekt Revma v klidu. Tento motivačně edukační cvičební e-kurz je určen nejen pro pacienty s revmatem, ale i pro širokou veřejnost. Jeho cílem je zlepšit fyzickou kondici a kvalitu života všech, kteří mají zájem.

Podívat se na video Revma v klidu >

  • Získáte motivační videa a cvičební programy, které jsou přizpůsobeny potřebám pacientů s revmatem.
  • Kurz je přístupný odkudkoliv a kdykoliv, a to bez ohledu na věk nebo fyzickou kondici.
  • Pravidelnou fyzickou aktivitou a změnou životního stylu podpoříte své zdraví, což je klíčové i pro zlepšení tělesné a duševní pohody.

Projekt je částečně inspirován norským partnerem (Norskou ligou proti revmatismu) a nabízí osvědčený obsah, který je již několik let úspěšně využíván pacienty s revmatickými onemocněními.

Revma v klidu je výstupem projektu (ZD-MGS3-019) „Stabilizace a profesionalizace spolku Revma Liga Česká republika“ a je financován z Fondů EHP 2014-2021 v rámci projektu Zdraví. Na jeho technickém řešení se podílela dobrovolnická komunita Česko.Digital.

Tento článek vznikl za podpory společnosti AMGEN s.r.o.

Next article